Predstavitev podjetja

Učinkovita predstavitev podjetja zdaj

Video predstavitev podjetja

Se mudi? Video predstavitev podjetja [PDF, 308 K]

Zakaj video predstavitev podjetja bolj prepriča kot besedilo, slike ali zvočni posnetek? Poglejmo vrste video predstavitev, kako izdelava spletnih strani z videoposnetki ni težka in kako dosežemo profesionalno kakovost ter lastno oglaševanje obenem.

Najprej splošno znana ugotovitev: avdio (zvok) je 60% kakovosti videa. Torej video predstavitev ima lahko odličen video del (“gibajoče slike”) vendar če je zvok zanič, je ne bomo cenili, poslušali do konca ipd. Velja tudi obratno – dober, pristen zvok lahko da pravo dušo video posnetku, čeprav se je recimo kamera tresla med snemanjem. Kar npr. sploh ni slabo za oglaševanje v družbenih omrežjih, saj z navidezno slabše posnetimi zgodbami dosežemo večjo priljubljenost pri gledalcih takšnih videoposnetkov.

Vrste video predstavitev

Vrste video predstavitev se ločijo po načinu priprave, izvedbi, namenu, kvaliteti ipd. Zato tukaj omenjam le najbolj razširjene vrste video predstavitev podjetja v svetovnem spletu:

  • Živa akcija. Snemamo običajno ljudi (pa tudi živali) med neko določeno akcijo. Takšne posnetke z visoko kvaliteto praviloma posnamemo le z dražjo studijsko opremo, za vse druge pa zadošča ročna video kamera. Kako bi predstavili podjetje, katerega glavna dejavnost je krovstvo, drugače kot z videoposnetkom mojstrov, ki pokrivajo objekt s streho?
  • “Govoreča glava”. Ti videoposnetki so predvsem izobraževalne in informativne narave, seveda pa ne vse samo poročila na televiziji. Zgolj s snemanjem osebe, ki v video predstavitvi razlaga npr. kvaliteto postelje ali vzmetnice ter z nekaj dodatnimi napisami in slikami, lahko učinkovito prepričamo bodoče kupce. Za predmete t.j. izdelke, ki jih ne moremo vzeti v roki za prikaz, bo seveda še boljši dejanski prikaz uporabe. Če želimo predstaviti intelektualne storitve, lahko videoposnetek dobro popestrimo z govorečo glavo.
  • Video demonstracija. Z video demonstracijo navadno prikažemo lastnosti in prednosti izdelka (odlično za spletne trgovine). Tako preprosto odpravimo dvome, ki jih imajo gledalci video predstavitve, preden se odločijo za nakup ali pridobivanje dodatnih informacij. Tudi delo z računalniškimi programi ali npr. pripravo spletne strani je najbolje prikazati z videom. Preprosto pravilo palca glede videa da ali ne (npr. le zvočni posnetek vašega znanja oz. ponudbe) je v tem, da če morajo ljudje videti postopek (in ne le slišati), da ga lahko brez napak ponovijo sami, potem pripravite video. Kako težko je pripraviti video demonstracijo računalniškega opravila? Enostavno – s programom za snemanje ekranskih akcij in sprotnim govorjenjem v mikrofon!
  • Video prezentacija. Tudi video prezentacija je preprosta in tukaj mislim predvsem na video predstavitev pripravljeno v namenskem programu kot so npr. PowerPoint, Impress in KeyNote. Od tukaj naprej je enostavno, saj prezentacijo le poženete in jo sproti snemate s programom za zajem videoposnetka. Po snemanju samo še pretvorite video v ustrezni zapis, ki najbolje ustreza končnemu mediju (splet npr. YouTube in vaše spletne strani, disk DVD ali CD-ROM, pomanjšan video za predvajalnike MP4 itd).
  • Video prodajno pismo. Od leta 2009 postaja video prodajno pismo pomembna zamenjava za klasično prodajno pismo – ki v spletu nima več toliko uspeha kot prodajno pismo, ki ga pošljete po pošti. Pripravite ga lahko kot prezentacijo npr. PowerPoint, ki jo nato posnamete ob vaši govorni spremljavi. Napredno grafično oblikovanje sploh ni potrebno. Struktura video prodajnega pisma ustreza običajnim prodajnim pismom vendar je prilagojena spletnim stranem – npr. gumb za nakup se pojavi točno takrat, ko je gledalec prepričan, da predstavljen izdelek ali storitev potrebuje!

Vaša video predstavitev?

Zdaj imamo dovolj informacij o tem, kdaj je video predstavitev podjetja učinkovita. Za objavo v spletu nas čaka izdelava spletnih strani z videoposnetki (članek sledi).

video predstavitev | moj video prodaja

NOVOST: Na voljo je že naš kompletni video paket (seveda, tudi video kamera) “moj VIDEO prodaja“, s katerim boste posneli lastne videoposnetke za vašo predstavitev podjetja in jih znali uvrstiti v spletne strani – ter dosegli prvo stran spletnih iskalnikov. Poglejte najprej brezplačen video za paket moj VIDEO prodaja!

Hvala za ogled video predstavitev!

Prosimo, da nam vaše želje za izdelavo video predstavitev podjetja posredujete na za@predstavitevpodjetja.com ali pokličete na 031 44 60 66 vsak delovni dan od 10. do 12. ure.

Hvala in prijeten dan,
Sergej Rinc, vaš svetovalec za video predstavitev

Avtor: